Fancy Fair

alleen voor scholen

Wij dragen als "goede Buur" graag oprecht een steentje bij als het gaat om onze maatschappelijke verantwoording en goede doelen. Mocht u als school, t.b.v. het goede doel, een Fancy Fair willen organiseren dan vinden wij het leuk om daar aan mee te helpen. Dit doen wij door in overleg met u, en op basis van beschikbaarheid, kosteloos een aantal items ter beschikking te stellen. 


Dus wilt u een Fancy Fair organiseren en zoekt u nog sponsoren? Neem dan zeker vrijblijvend contact met ons op.

Reserveer op tijd en voorkom dat uw gewenste items niet meer voorradig zijn.

Hieronder vind u tien ideeën en enkele voorbeelden van hoe wij een bijdrage kunnen leveren aan uw geslaagde Fancy Fair.

10 IDEEËN OM EEN GAVE FANCY FAIR TE ORGANISEREN!


1. CATERING

Een goede Fancy Fair begint natuurlijk met een goede en uitgebreide catering. Zorg dat iedereen er wat kan drinken en iets lekkers kan nuttigen. Vraag of er ouders of kinderen zijn die iets willen bakken, of klaarmaken om op deze avond/dag te verkopen. Als je op je Fancy Fair punten wil scoren, pizzapunten wel te verstaan, dan is het hartstikke leuk om een Pizzaoven te lenen bij onze partner "De Pizzahof". Zij zijn een woongroep die plek bieden aan jongeren en vragen "geheel vrijblijvend" enkel een gift voor het in bruikleen nemen van hun, zelf gemaakte, pizzaovens. Voor meer informatie en beschikbaarheid verwijs ik u graag naar hun website www.pizzahof.nlJe kunt naast pizzapunten natuurlijk ook nog taart, wraps, cup cakes of worstenbroodjes serveren. Wij voorzien u graag kosteloos van een aantal statafels, buffettafels en stoelen waar iedereen rustig even kan genieten van al het lekkers.


2. SPELLEN

Er zijn tal van spellen te verzinnen. De kinderen kopen een stempelkaart en mogen met die kaart bijvoorbeeld blikgooien, retro gamen, muizen meppen, sjoelen, spijkerpoepen, XXL Zenuwspiraal, en proberen de bal  niet door de gatenkaas te laten vallen.  Als de stempelkaart vol is mogen ze iets grabbelen uit bijvoorbeeld een grabbelton als beloning.  Ook kun je een touwtje trek kraam maken waar iedereen een leuke knuffel kan winnen.  In een ander lokaal kunnen kinderen bingo spelen voor kleine prijsjes. Je kunt eenvoudige bingo kaarten maken en zorgen dat de bingo rondes niet te lang duren. Wij voorzien u graag kosteloos van sjoeltafels en retro spelcomputers.


3. CREATIEF BEZIG ZIJN

Je kunt de kinderen op verschillende plekken laten knutselen. Bijvoorbeeld een leerkracht heeft een leuke techniekopdracht uitgezet waar de kinderen een kaart kunnen maken met een lampje er in. En in een ander lokaal kunnen de kinderen zelf iets knutselen met de materialen die er liggen. Deze activiteiten worden beiden geleid door een leerkracht.
Of bijvoorbeeld in een ander lokaal kunnen de kinderen koek of cake versieren. Er wordt gezorgd voor allerhande versiersels en strooisels zodat de koek of cake naar eigen wens belegd kan worden. Dat wordt zeker weten smullen.


4. MUZIEK

Je kunt een heuse disco maken. Mensen kunnen hier muziek luisteren of meedansen met de clips die je kan laten zien op het grote scherm. Tegen betaling kun je een liedje of een clip aanvragen. Ook zou je just dance met het grote scherm kunnen spelen, altijd een succes bij de kinderen.
Aan alle kinderen op school wordt gevraagd of ze misschien deze avond muziek willen spelen. Kinderen die een instrument bespelen kunnen dit laten horen aan het publiek. We maken een indeling zodat ze niet de hele avond hoeven spelen en zelf ook nog van de Fancy Fair kunnen genieten. Wij voorzien u graag van disco verlichting en een rookmachine.


5. BEAUTY EN/OF SCHMINK

Je kunt een grote hoek inrichten als beauty/schmink hoek. Hier kun je je nagels laten lakken, je haren laten invlechten, schminken en misschien wel glitter tattoos laten zetten. Je kunt ouders en kinderen vragen om hierbij te helpen. Hang een paar grote spiegels op, en maak iets van een rode loper loper, zodat de kinderen ook een stukje kunnen lopen op een echte catwalk.


6. MARKT

Onderdeel van een Fancy Fair is vaak ook een kindermarkt. Na een oproep hebben ouders en kinderen speelgoed en kinderboeken kunnen inleveren op school. Deze kun je dan verkopen tijdens de Fancy Fair. In een lokaal kun je wat grote tafels neerzetten waar je de spullen op uit kunt stallen. Leerkrachten en ouders helpen bij de verkoop.


7. PRIJZEN WINNEN

Op verschillende plekken kunnen er erg leuke prijzen gewonnen worden. Er is een loterij waar iedereen loten voor kan kopen. De lotenverkoop start je al enkele weken voor dat de Fancy Fair is zodat het een beetje gaat leven binnen je school. laat gepast betalen, dat zorgt er voor dat je meteen al wat wisselgeld hebt voor op de Fancy Fair zelf.
Ook kun je op de Fancy Fair een grote pot met knikkers zetten waar mensen kunnen raden hoeveel knikkers er in zitten. Hiermee valt ook een leuke prijs te winnen.
je kan nog een kleurwedstrijd maken in drie categorieën. Kinderen kunnen deze avond een kleurplaat kleuren en deze inleveren in dozen die je daarvoor gemaakt hebt. In de week na de Fancy Fair maak je dan de winnaars bekend. Wij stellen graag een prijs ter beschikking t.b.v. een loterij.


8. OVERIGE ACTIVITEITEN

Misschien wil de politie/brandweer  langskomen met een echte politie/brandweerauto. Kinderen kunnen een kijkje nemen in de wagen, vragen stellen en natuurlijk op de foto met de auto. Heb je op school een ouder met paarden misschien wil die wel langskomen met een rijpaard waar kinderen een rondje op mogen rijden.


9. FINANCIËN EN SPONSORS

Mensen kunnen tijdens de Fancy Fair op een centrale plek bonnen kopen waar ze alles mee kunnen betalen. De activiteiten kosten dan bijvoorbeeld 1 bon, en bij de catering kosten dingen 1 bon of 2 bonnen. Ook bij de markt wordt met bonnen betaald. Op deze manier hoeft er maar op 1 plek met geld gewerkt te worden. De loterij is hierbij een uitzondering, daar mogen mensen wel met geld betalen maar alleen als ze gepast kunnen betalen.
Veel dingen voor de Fancy Fair kun je laten sponoren. Je wil de kosten natuurlijk zo laag mogelijk houden. Kijk of plaatselijke supermarkten drank lekkers, bekers, koffie etc willen sponsoren. Ook ondernemers zoals FEESTVERHUUR DE BUUR kun je aanschrijven of ze bijvoorbeeld een prijs voor de loterij ter beschikking willen stellen. Wij stellen graag een prijs ter beschikking t.b.v. een loterij. Ook hebben sommige ouders binnen je school een eigen bedrijf of werken ze bij een bedrijf wat wil helpen. Deze ouders moet je zeker vragen!


10. HULP!!

Zonder hulp kom je er natuurlijk niet. Vraag collega’s, mensen uit de buurt, kinderen en ouders om te helpen. Je hebt deze handen hard nodig. Vraag een collega het geld te beheren, en zorg dat je als organisatie zelf je handen vrij hebt om in te springen waar dit nodig is.
Als laatste is het natuurlijk belangrijk dat je reclame maakt, je wil natuurlijk dat er veel mensen komen naar je Fancy Fair. Schrijf een stukje op je site, plaats het op Facebook.  Een stukje in het wijkblad of weekblad van je dorp. Maak mooie posters en hang deze overal op, in je school maar ook bij het consultatiebureau, de frietzaak, de BSO  en in winkels.