MVO - Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen


Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) krijgt een steeds grotere rol binnen overheden, organisaties en bedrijven. 

Wij dragen als "goede" Buur dan ook graag een steentje bij als het gaat om onze maatschappelijke verantwoording en goede doelen. 

Dit doen we in eerste instantie al vanzelf. Want: "huren is duurzaam". Verderop leest u hoe dat zit.


Daarnaast willen we ook graag iets betekenen voor onze omgeving. Hiervoor zijn we op zoek gegaan naar mogelijkheden die aansluiten bij ons bedrijf en elkaar raken. 

  • We willen graag scholen ondersteunen in het organiseren van hun Fancy Fair (voor het goede doel). Dit doen wij door in overleg en op basis van beschikbaarheid, kosteloos een aantal items ter beschikking te stellen. Denk hierbij aan stoelen, statafels, buffettafels, sjoelbakken, retro spelcomputers, enz. Kijk voor meer informatie op onze Fancy Fair pagina.
  • En we zijn een partner van De Pizzahof. Zij zijn een woongroep die plek bieden aan jongeren en vragen "geheel vrijblijvend" enkel een gift voor het in bruikleen nemen van hun, zelf gemaakte, pizzaovens. Voor meer informatie en beschikbaarheid verwijs ik u graag naar hun website www.pizzahof.nl.Duurzaam huren:

De productie van artikelen zorgt voor veel vervuiling. Hierbij worden duizenden liters water, energie en soms chemicaliën gebruikt. Tot wel 65% van de ecologische voetafdruk van producten is te herleiden tot de productie! Naast de productie zijn er voor elk nieuw product ook weer grondstoffen nodig. Gelukkig word er tegenwoordig veel gerecycled. Dat scheelt grondstoffen. Maar elk product dat niet hoeft te worden geproduceerd, scheelt erg veel voor het milieu. Een product huren is dus duurzaam. Doordat verhuurde spullen door verschillende mensen intensief worden gebruikt gedurende hun technische levensduur, hoeft men deze spullen niet zelf aan te schaffen. Hierdoor hoeft er ook minder van te worden geproduceerd. Minder spullen, beter voor het milieu! 


Eigendom is achterhaald / Zolderspullen:

In het verlengde daarvan is het zonde om allerlei spullen aan te schaffen die een flinke ecologische voetafdruk hebben, als je ze weinig gebruikt. Al die producten die het hele jaar op zolder liggen en naar beneden gehaald worden voor die éne wekelijkse trip, of alleen seizoensmatig worden gebruikt. Zonde van je geld en van de ruimte in je huis.

Producten gebruik je vaak niet tot ze op zijn:

We gebruiken producten vrijwel nooit tot aan het einde van hun technische levensduur. Een partytent gaat misschien wel honderden  nachten mee, maar voordat we zoveel nachten op stap zijn geweest, hebben we alweer het nieuwste exemplaar op het oog. Artikelen in de verhuur worden goed gebruikt tijdens hun technische levensduur. Wel zo duurzaam!

Goed onderhoud verlengt levensduur:
Dat verhuurde artikelen goed worden gebruikt tijdens hun technische levensduur, maakt overigens ook dat ze goed worden onderhouden. Door goed onderhoud gaan de materialen jaren mee en blijven ze in goede conditie. De levensduur van producten verlengen door ze goed te onderhouden is ook duurzaam. Onderhoud kost echter veel tijd en geld. Huur je goed onderhouden materialen, dan heb je daar geen omkijken naar.

Huren is duurzaam, MVO, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen